Jdi na obsah Jdi na menu
 


Statistiky zápasů 2011/12

PODROBNÉ STATISTIKY JEDNOTLIVÝCH ZÁPASŮ 2011/12

  

1)                       [15.10.2011 - ZS Tachov - 19:45]

Tatran Přimda - TEMPO STAŇKOV - 9:3
                 po třetinách (2:0, 4:1, 3:2)

Střelci gólů: Tomáš Nový, Pavel Reithar, Petr Hoffman
Vyloučení:  Ladislav Kabourek
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Vavrica, Přibyl M. - Nový, Petržík, Kabourek - Reithar, Němec - Blacký, Peteřík, Falout.

Komentář k zápasu:

Již před utkáním bylo jasné, že budou favoritem domácí. To se potvrdilo hned od začátku zápasu, když mnohem lépe kombinovali, což zužitkovali ve vedoucí gól, když po střele od modré natřikrát dostal jejich útočník puk do staňkovské branky. V polovině úvodní části Přimda po samostatné akci pravého křídla odskočila na dvoubrankový rozdíl.
Na začátku prostřední části se podařilo tempařům vstřelit kontaktní branku. Staňkov si pak vytvořil několik brankových příležitostí, ale v koncovce se prosadit nedokázal. Myšlenku na dobrý výsledek Staňkova rázně ukončily následující minuty, kdy Přimda vstřelila čtyři branky, někdy i s velkou dávkou štěstí. Nejprve jejich útočník dopravil puk do sítě bruslí a rozhodčí ji uznal, poté odraženou střelu od tyče dorazil domácí hráč ze vzduchu. A následně se po pěkných kombinačních akcích prosadili jejich hráči ještě dvakrát.
V závěrečné třetině se konečně také ke staňkovským obrátilo střelecké štěstí čelem. Dvakrát dokázali rozvlnit síť za domácím gólmanem, ale Tatran stále více využíval své lepší kombinační hry a ke konci zápasu i převahu fyzických sil, když hráli na tři pětky. Domácí si vítězství zasloužili neboť, až na krátké pasáže, měli v utkání jasně navrch.

 

 2)                   [22.10.2011 - ZS Tachov - 17:00]

HC Tachov - TEMPO STAŇKOV  7:3
                 po třetinách (3:0, 2:1, 2:2)

Střelci gólů: Petr Němec 2, Jiří Látal
Vyloučení:  Tomáš Nový, Pavel Blacký
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Němec P. - Nový, Kapitán, Vavrica - Přibyl M., Petržík, Kabourek, Falout - Reithar, Němec V. - Blacký, Peteřík.

Komentář k zápasu:

Staňkov se opět střetnul s lepším a hlavně mladým týmem, který v minulém kole dokázal porazit loňského vítěze soutěže. Tachovu vyšel úvod zápasu, když se hned v první a třetí minutě prosadili před hostujícím gólmanem jeho zcela nekrytí útočníci a odskočili tak do dvoubrankového vedení. V polovině úvodní třetiny se puk nešťastně odrazil od brusle Jiřího Látala do vlastní branky. Tachov velice rychle napadal a proto tempaři měli velké problémy již s rozehráním ve vlastní třetině.
Na začátku prostřední části přidal Tachov další branku. Poté se tempařům naskytla výhoda jednoho muže v poli, kterou využil navrátilec do sestavy Petr Němec. Staňkov poté několikrát zle zatopil domácím v jejich obranné třetině, Petr Hoffman měl několik příležitostí, ale Staňkov svoji převahu nedokázal zužitkovat. Ke konci třetiny ale ujeli dva domácí útočníci do samostatného úniku a se štěstím dokázali skórovat.
Už se zdálo, že se v závěrečné části bude utkání jen dohrávat, ale naopak tato třetina byla nejzajímavější. Staňkov vyrovnal hru a snížil po úniku z levé strany Jiří Látal, do kterého jej vyslal Petr Němec, když s přehledem zakončil střelou k bližší tyčce tachovské branky. Hosté se vrhli do útoku, ale domácí využili jejich otevřené obrany k rychlým brejkům, když hned v následující minutě jeden proměnili. Ovšem Petr Němec si svůj návrat vyloženě užíval a v polovině poslední třetiny vyšperkoval svůj comeback druhým gólem po pěkné souhře první pětky. Tempaři své další příležitosti již nevyužili, naopak těsně před koncem domácí pečetili výhru na konečných 7:3. 

 

 3)     [30.10.2011 - ZS Domažlice - 17:45]

TEMPO STAŇKOV - Malá Víska 4:6
                 po třetinách (0:3, 2:3, 2:0)

Střelci gólů: Pavel Reithar 2, Petr Hoffman, Jan Petržík
Vyloučení:  Látal 4min, Blacký, Hoffman, Nový 2min
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Němec P. - Nový, Kapitán, Reithar - Vavrica, Petržík, Falout - Němec V., Peteřík - Přibyl M., Blacký.

Komentář k zápasu:

V tomto utkání změřili tempaři svoje síly s novým účastníkem přeboru. Úvod přinesl opatrnou hru, ale přesto byly k vidění pěkné šance ke skórování na obou stranách. Staňkov sice v polovině první části nastřelil břevno, ale první se z gólu radovali hosté, opakovanou střelou po závaru před bránou. Druhou branku přidali po smolné teči domácího obránce, když se odrazil puk tak, že jejich útočník střílel do prázdné brány. Své vedení potvrdili ještě v téže minutě ranou z kruhů.
Malá Víska zvýšila své vedení v polovině utkání dvěma slepenými góly po rychlých brejcích, na které v zápětí Staňkov odpověděl také dvěma brankami Petra Hoffmana a Pavla Reithara. Hosté poté v závěru třetiny využili přesilovou hru, na což Staňkov odpověděl pouze střelou do tyče.
Hosté si chtěli získané vedení již udržet, ale tempaři ve 44.a 45. minutě dokázali utkání dvěma rychlými góly Pavla Reithara a Jana Petržíka zápas zdramatizovat. Tři a půl minuty před koncem zápasu měli ještě výhodu přesilové hra pět na tři, ale jejich snaha skončila opět jen nastřelením brankové konstrukce hostů. Staňkov tentokrát odehrál vyrovnanou partii, ale štěstí se přiklonilo na stranu hostů.

 

 4)    [6.11.2011 - ZS Tachov - 18:30]

Buldoci Stříbro - TEMPO STAŇKOV 4:5
                 po třetinách (0:3, 1:1, 3:1)

Střelci gólů: Petr Hoffman 2, Tomáš Nový 2, Vojtěch Němec
Vyloučení:  Hoffman 6min, Kapitán 4min, Peteřík, Falout 2min
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Němec P. - Nový, Kapitán, Reithar - Vavrica, Falout - Němec V., Peteřík - Přibyl M., Blacký.

Komentář k zápasu:

HC Tempo Staňkov porazil úřadujícího mistra

V tomto utkání změřil Staňkov svoje síly s vítězem minulého ročníku, kterému se v letošním roce zatím moc nedaří.
Úvod přinesl opatrnou hru, ale přesto byly k vidění pěkné šance ke skórování na obou stranách. Přesně po třech minutách se poprvé prosadil staňkovský střelec Petr Hoffman, který nedal soupeřovu brankáři šanci střelou do horního rohu branky. Domácí chvíli na to nastřelili břevno, ale o další brankový zápis se postarali opět hosté, když Petr Němec přistrčil puk opět nekrytému Petru Hoffmanovi, jehož projektil se zastavil až o síť v domácí brance. Stříbro mělo sice více ze hry, ale nedokázalo se brankově prosadit, proti dobře bránícímu soupeři a výborně chytajícímu brankářovi Staňkova Janu Brožovskému. Tempaři se do konce první třetiny prosadili ještě jednou, a to Tomášem Novým, který střelou nad vyrážečku proměnil svůj samostatný únik.
Druhá třetina stylem hry navázala na tu předchozí. Stříbro se marně snažilo dobýt soupeřovu branku a hosté těžili z aktivního bránění již od červené čáry. Ve 23 minutě Staňkov úspěšně napadal rozehrávku domácích a po přihrávce Pavla Reithara zpoza brány navýšil Vojtěch Němec nekompromisní ranou z kruhů vedení hostů na čtyři branky. Tempaři měli poté ještě několik vyložených šancí na navýšení svého náskoku, ale ty zůstaly nevyužity. Stříbro stále lépe kombinovalo, ale prosadit se dokázalo, až ke konci prostřední části hry, když se po odrazu puku ocitl jejich útočník sám před polovinou prázdné branky a se zakončením neměl problémy.
Do závěrečné třetiny vstoupili buldoci hodně aktivně a hned po dvou minutách snížili střelou z kruhů. S blížícím se závěrem zápasu začaly Staňkovu docházet síly, přesto se dostal několikrát do stoprocentních příležitostí, ve kterých ale koncovku nezvládl. Stříbro trpělivě čekalo na své šance. V polovině třetí třetiny zbytečně ztratil puk za svojí brankou staňkovský obránce a nabídl soupeři šanci, kterou Stříbro po opakované střele využilo ke vstřelení kontaktní branky. Pět minut před koncem hrací doby se podařilo domácím vyrovnat skóre po akci dva na jednoho. Stříbro chtělo dokonat svůj obrat ve vývoji skóre, ale Staňkov se snažil udržet svoji naději na bodový zisk v tomto utkání. Jeden a půl minuty před koncem si vzpomněl útočník Staňkova Tomáš Nový na „ staré nepsané pravidlo“, když nevíš co s pukem tak vystřel, jeho střelu tečoval špičkou hole domácí obránce tak, že zapadla k levé tyčce domácí svatyně. Stříbro už nedokázalo najít sílu na odpověď a tempaři si svoji první letošní a velmi cennou výhru pohlídali.

 

5)      [13.11.2011 - ZS Domažlice - 17:45]

TEMPO STAŇKOV - Sokol Díly 6:2
                 po třetinách (1:0, 3:1, 2:1)

Střelci gólů: Jiří Látal 2, Petr Němec, Martin Kapitán, Petr Hoffman, Tomáš Nový
Vyloučení:  Hoffman, Látal, Němec P., Němec V., Peteřík, Vavrica, Nový 2min
Sestava: Baar - Hoffman, Látal, Němec P. - Nový, Kapitán, Reithar - Vavrica, Falout, Petržík - Němec V., Peteřík - Přibyl M., Blacký, Kabourek.

Komentář k zápasu:

Posledním soupeřem, proti kterému ještě zbývalo nastoupit tempařům v první čtvrtině soutěže byl Sokol Díly. Tradiční soupeři se neměli čím překvapit, ale Staňkovu se přesto podařilo soupeře dokonale zaskočit, když se bezprostředně po úvodním buly zmocnil puku Petr Němec a po rychlém úniku z levé strany rozvlnil přesnou střelou již po deseti vteřinách síť za hostujícím gólmanem. První třetina přinesla velmi neurovnanou hru, k čemuž přispěl také svým přehnaně úzkostlivým rozhodováním i rozhodčí. Z této hry sice vyplynuly občasné příležitosti na obou stranách, ale ani jedno mužstvo je nedokázalo využít.
Ve druhé třetině domácí postupně získávali herní převahu, ze které pramenily i pěkné brankové příležitosti. O zvýšení vedení Staňkova se po sedmi minutách postaral Jiří Látal po asistenci Petra Hoffmana. Díly sice ve 33 minutě snížily, ale domácí Jiří Látal a Petr Hoffman si hned v následující minutě zopakovali svoji spolupráci a opět poslali Staňkov do dvoubrankového vedení, které v následující minutě potvrdil brankou zakončující Tomáš Nový po přihrávce od Pavla Reithara zpoza brány.
V úvodu třetí části utkání se letos poprvé trefila staronová posila Staňkova Martin Kapitán, který zvyšoval na 4:1. Tempaři se poté snažili udržet své zasloužené vedení. Díly sice měly některé slibné šance, ale nedokázaly se prosadit přes pozorného staňkovského gólmana Jaroslava Baara. Jejich snaha o zkorigování výsledku byla úspěšná jen jednou, a to v 54 minutě, ale Staňkov ještě v téže minutě dokázal opět brankově odpovědět Petrem Hoffmanem, který proměnil svůj samostatný únik. Tempařům se tak podařilo tímto vítězstvím získat další cenné body v letošním ročníku, který je obsazen ještě kvalitnějšími soupeři než v loňském roce.

 

6)     [20.11.2011 - ZS Domažlice - 16:00]

TEMPO STAŇKOV - Tatran Přimda 4:10
                 po třetinách (2:4, 2:2, 0:4)

Střelci gólů: Jiří Látal, Tomáš Nový, Pavel Reithar, Jan Petržík
Vyloučení:  Hoffman 12 min, Nový 10 min, Vavrica, Peteřík 2min
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Němec P., Nový, Kapitán, Reithar, Přibyl T., Vavrica, Falout, Petržík - Němec V., Peteřík, Přibyl M., Blacký, Kabourek.

Komentář k zápasu:

Druhé střetnutí s týmem Přimdy nezačalo pro domácí dobře jelikož inkasovali hned v první minutě. Hosté v sedmé minutě přidali ještě dvě branky a vše směřovalo k pohodové výhře týmu ze severu. Staňkov se v 16. minutě prosadil rychlou akcí druhé pětky, když zakončoval Tomáš Nový, ale Tatran kontroval hned v následující minutě po hrubé chybě domácí obrany. V téže minutě tempaři opět snížili střelou Jiřího Látala.
Na začátku druhé třetiny Staňkov opět zaspal a hosté dvěma góly opět odskočili. Poté měli domácí několik vyložených šancí ke skórování, ale proměnit se jim je dlouho nedařilo. Až před koncem třetiny vystřelil z mezikruží Pavel Reithar a jeho střela vymetla levý horní růžek soupeřovy branky. Následně na to se překvapivou střelou prosadil domácí Jan Petržík.
V třetí části utkání doplatil Staňkov na to, že se snažil hrát se soupeřem otevřenou hru. Hostům tak stačilo čekat na brejkové situace a postupně zvyšovali svůj náskok.
Staňkov ve druhém měření sil těchto soupeřů odehrál sice lepší zápas, ale soupeř mu dal lekci z produktivity.

 

7)   [27.11.2011 - ZS Domažlice - 20:00]

TEMPO STAŇKOV - HC Tachov 0:8
                 po třetinách (0:3, 0:2, 0:3)

Vyloučení:  Přibyl T. 4 min, Blacký 2min
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Němec P., Kapitán, Reithar, Přibyl T., Petržík, Kabourek - Němec V., Peteřík, Přibyl M., Blacký.

Komentář k zápasu:

Staňkov se utkal s vedoucím týmem soutěže. Od začátku utkání měli hosté jasnou převahu, kterou postupně začali využívat k obrovským šancím. Poprvé se prosadili v šesté minutě a poté ještě v jedenácté a dvanácté minutě svůj náskok zvýraznili. Ve druhé třetině Staňkov trochu vyrovnal hru, dostal se do velmi dobrých šancí, ale nedokázal dopravit puk do soupeřovy sítě, i když jeho branka byla několikrát téměř prázdná. Ke konci prostředního dějství hosté dvěma góly definitivně rozhodli o dělbě bodů v tomto utkání. Také poslední třetina měla podobný průběh. Střely domácích se nemohly vejít mezi tyče a soupeř rychlými protiútoky těžil, ze snahy domácích po čestném gólu. Nutno ocenit, že se velice pohledné utkání celé odehrálo v duchu fair play.

 

8)      [3.12.2011 - ZS Klatovy - 14:15]

HC Malá Víska - TEMPO STAŇKOV 3:2
                 po třetinách (1:1, 0:1, 2:0)

Střelci gólů: Pavel Blacký, Martin Kapitán
Vyloučení:  Domácí 5x, hosté 3x (Němec V., Petržík, Nový 2min)
Sestava: Baar - Hoffman, Látal, Reithar, Nový, Kapitán, Petržík, Němec V., Blacký.

Komentář k zápasu:

Na stadionu v Klatovech nastupili hokejisté Staňkova k zápasu s Malou Vískou. Už před samotným utkáním bylo jasné, že to Tempaři proti domácím nebudou mít vůbec lehké. Důvodem byl počet hráčů v každém z týmů. Staňkov nastoupil pouze s osmi hráči v poli a Malá Víska měla kompletní tři pětky. Přesto se v šesté minutě podařilo hokejistům Staňkova dostat se do vedení, když se po přihrávce Tomáše Nového rychlou střelou prosadil Martin Kapitán. Zanedlouho poté se vyznamenal staňkovský brankář Jaroslav Baar, který doslova zlikvidoval tutovku domácího útočníka po námazu. Tempaři se snažili postavit svou hru především na zabezpečené obraně, což se jim celý zápas víceméně dařilo. Ke konci první třetiny dokázali domácí vyronat, po závaru před brankou nepokryla hostující obrana těsně před brankou skórujícího Faita. Na začátku druhé třetiny se vhazovalo v útočném pásmu Staňkova, Vojtěch Němec na modré přihrál puk Hoffmanovi, který dále posunul po modré na kapitána Pavla Blackého, který svojí pověstnou jedovkou poslal Staňkov opět do vedení 2:1. Poté šel na trestnou lavici hostující Němec za zdržování hry. Tempaři oslabení přečkali, přestože je domácí dokázali zamknout v útočném pásmu. V průběhu druhé třetiny měli více ze hry domácí, ale i tempaři si dokázali vytvořit dostatek střeleckých šancí, skóre se však i díky skvěle chytajícímu staňkovskému brankáři Jaroslavu Baarovi nezměnilo. Na začátku třetí třetiny byla znát mírná nervozita na straně Malé Vísky z průběhu utkání, ale zároveň i odhodlání nepříznivý stav změnit. Zodpovědnost na sebe vzal v šesté minutě nejaktivnější obránce domácích Jiří Papoušek, který se po sólu přes celé hřiště dostal až před brankáře hostů a zkušeně trefil příklepem pod víko. Staňkovu docházely síly, stále více se dostával pod tlak a často se nemohl vymanit ze zámku domácích v obranném pásmu. V polovině třetí třetiny se dostal do úniku staňkovský Petr Hoffman, který trefil pouze boční tyč. Další šance na straně tempařů neproměnili Jiří Látal ani Pavel Reithar. Čtyři minuty před koncem šel na trestnou lavici odpykat držení hostující Tomáš Nový. Staňkov se v tomto oslabení už nedokázal ubránít a po trvalém obléhání se do odkryté branky se štěstím trefil domácí Rašek. Malá Víska tak po urputném boji zvítězila těsně 3:2.

9)                     [11.12.2011 - ZS Domažlice - 15:45]

TEMPO STAŇKOV - Buldoci Stříbro 0:12
                 po třetinách (0:4, 0:2, 0:6)

Vyloučení:  Nový 4min, Peteřík 10min., Hoffman, Reithar, Kapitán 2 min
Sestava: Brožovský - Němec P., Hoffman, Reithar, Nový, Přibyl T., Látal, Kapitán, Falout, Kabourek, Petržík - Přibyl M., Peteřík, Němec V., Blacký.

Komentář k zápasu:

Prvních pět minut byl Staňkov lepším týmem, ale po rychle inkasovaných dvou brankách se jeho herní projev podstatně změnil a Stříbro pak přidalo další dvě branky. Druhou třetinu domácí poměrně dlouho odolávali, ale ke vstřelení gólu jim chyběl potřebný klid v koncovce. Buldoci ke konci prostřední části hry ještě navýšili své vedení. Závěrečnou třetinu domácí doslova vypustili, a tak hosté postupně navyšovali své vedení. Tento zápas se domácím opravdu nepovedl.

 

10)     [18.12.2011 - ZS Domažlice - 17:45]

Sokol Díly - TEMPO STAŇKOV 4:5
                 po třetinách (1:1, 2:2, 1:2)

Střelci gólů: Petr Hoffman, Martin Kapitán 2, Jiří Látal, Tomáš Nový
Vyloučení:  Staňkov bez vyloučení
Sestava: Brožovský - Němec P., Hoffman, Látal, Reithar, Nový, Kapitán, Falout, Kabourek, Petržík - Přibyl M., Peteřík, Němec V., Blacký.

Komentář k zápasu:

V tomto utkání šlo oběma soupeřům o hodně. Domácí se mohli v případě výhry odpoutat z chvostu tabulky, oproti tomu Staňkov by se ziskem tří bodů výrazněji vzdálil od posledního místa. Lepší nástup do zápasu měli tempaři, vytvořili si více brankových příležitostí, ale v koncovce neměli potřebný klid. O první změnu skóre se tak v 11. min. paradoxně postarali Díly, když jim hosté svojí nedůsledností před svojí brankou nabídli stoprocentní šanci, kterou střelou do horního růžku vyžili. Staňkov však dokázal v následující minutě vyrovnat po samostatném úniku Jiřího Látala.
Druhá třetina začala velkým náporem hostů.
Ti několikrát sevřeli domácí tým v jeho obranné třetině, ale ti se díky štěstí a výborně chytajícímu brankářovi Janu Brožovskému ubránili a nedovolili hostům skórovat. Staňkov nakonec přetavil svoji drtivou převahu ve vedoucí branku zásluhou Martina Kapitána, ale domácí vzápětí odpověděli stejnou mincí. Po dvou minutách se tempaři opět prosadili krásnou kombinační akcí celé druhé pětky, na jejímž konci byl opět Martin Kapitán. Díly však měli na tuto branku znovu rychlou odpověď. Staňkov byl poté viditelně v psychickém útlumu, což se projevilo i na jeho hře. Srazilo jej to, že vždy po vybojovaném vedení nechal soupeře lacino srovnat skóre.
Díly se snažili tohoto útlumu ze začátku poslední části hry využít a podnikali rychlé protiútoky. Netrvalo dlouho, a jeden se jim podařilo proměnit. Staňkov však jakoby od soupeře okoukal rychlé obraty v zápase a během půl minuty zase otočil skóre dvěma slepenými góly. Nejprve se prosadil Petr Hoffman po přihrávce Pavla Blackého a poté Tomáš Nový poslal tempaře do vedení pohotovou dorážkou. Díly se poté ještě snažili dovést zápas alespoň k samostatným nájezdům, ale hosté se konečně poučili z předchozího průběhu zápasu a své vedení si již pohlídali. Pro Staňkov to bylo velmi důležité vítězství, které následovalo po několika nepovedených utkáních. Příjemná zpráva také je, že dokázal odehrát tento zápas bez jediného vyloučení.

 

11)    [8.1.2012 - ZS Tachov - 18:15]

Tatran Přimda - TEMPO STAŇKOV 9:4
                 po třetinách (3:1, 3:2, 3:1)

Střelci gólů: Petr Hoffman 2, Martin Kapitán, Jan Brožovský
Vyloučení:  Nový, Peteřík, Látal, Blacký
Sestava: Baar - Brožovský, Hoffman, Látal, Nový, Kapitán, Falout, Kabourek, Petržík, Liebl - Přibyl M., Peteřík, Němec V., Blacký.

Komentář k zápasu:

Staňkov se ujal vedení hned v první minutě, když vystihnul rozehrávku soupeře, Jiří Látal posunul puk na Petra Hoffmana, který se v zakončení nemýlil. Domácím ale také netrvalo dlouho se brankově prosadit a ve třetí minutě srovnali skóre a již v sedmé minutě se ujali vedení. Hosté se nemohli dostat do správného hracího rytmu a zbytečně ztráceli mnoho puků po nepřesnostech ve vlastních řadách. Přimda poté přidala třetí branku pouhých devět vteřin před koncem úvodní části hry.
Úvod druhé třetiny přinesl podobný obraz hry. Domácí využili soupeřovu neurovnanou hru k navýšení svého vedení o další dvě branky ve 22 a 25 minutě. Tempaři nejprve ve 30 minutě korigovali nepříznivý stav zásluhou druhé pětky, kdy se po ose Falout, Nový prosadil zakončující Martin Kapitán a poté se opět trefil Petr Hoffman. Bohužel Staňkov opět inkasoval několik vteřin před koncem této třetiny.
V závěrečné třetině domácí polevili v koncentraci a dali tak soupeři mnoho velkých šancí ke vstřelení branky. Staňkov, ale v koncovce totálně selhal. I když se jeho hra zlepšila, nedokázal zužitkovat ani vyložené šance, a tak Tatran mohl ještě třikrát potvrdil pravidlo „nedáš dostaneš“ k navýšení svého náskoku. Hosté ještě dostali v poslední minutě možnost na úpravu skóre v trestném střílení, které bylo nařízeno za hození hole domácím brankářem. Toto trestné střílení s přehledem proměnil Jan Brožovský, který pro tentokrát opustil svůj tradiční brankářský post a zaujal místo na levém křídle elitní formace tempařů. Dal tak výsledku konečnou podobu. Domácí sice byli hokejovějším týmem, ale dovolili soupeři mnoho šancí, které ovšem tempaři nedokázali zužitkovat, což se ukázalo jako klíčový rozdíl mezi oběma týmy.

 

12)    [14.1.2012 - ZS Tachov - 18:15]

HC Tachov - TEMPO STAŇKOV 5:1
                 po třetinách (2:1, 3:0, 0:0)

Střelci gólů: Petr Hoffman
Vyloučení:  Látal 4 min., Peteřík, Blacký 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Blacký, Nový, Kapitán, Falout, Petržík - Liebl, Přibyl M., Peteřík, Němec V.

Komentář k zápasu:

Tempaři se od počátku utkání s aktuálním druhým týmem tabulky snažili být velice aktivní a soustředili se hlavně na pokrytí soupeřovy rozehrávky. Tento přístup k zápasu se jim vyplatil již ve třetí minutě, když je poslal do vedení střelou švihem do horního rohu domácí svatyně Petr Hoffman. Tachov se sice rozjížděl pomaleji, ale jeho akce s přibývajícím časem byly stále nebezpečnější. V sedmé minutě hned po vhazování zapomněla hostující obrana na soupeřova útočníka, a ten nikým neatakován srovnal skóre. Domácí poté několikrát zahrozili, ale jejich šance zůstaly nevyužity. Až ke konci třetiny se Tachov šťastně ujal vedení, když střelu od modré odrazila brusle hostujícího obránce přímo za záda svého gólmana.
Do druhé třetiny Tachov doslova vlétl, několikrát zamotal soupeři hlavu v jejich obranné třetině. Tempaři počáteční nápor přestáli, i díky výborně chytajícímu brankáři Janu Brožovskému, ale pak se začala stále více projevovat bruslařská a fyzická převaha domácích, kteří měli k dispozici jeden kompletní útok navíc. I když se Staňkov sice snažil, nedokázal dostatečně pokrýt rychlé domácí útočníky a Tachov postupně navýšil své vedení na čtyři branky.
V závěrečné třetině se tachovští hráči snažili navýšit své vedení, ale Tempaři sebrali poslední zbytky svých sil, a koncentrovaným výkonem dokázali úplně eliminovat útočnou sílu domácích. Hráči Staňkova si zaslouží pochvalu za přístup k utkání, díky čemu poměrně úspěšně dokázali čelit herní kvalitě domácích, kteří prokázali , že právem patří k nejlepším týmům soutěže.

 

13)         [21.1.2012 - ZS Domažlice - 14:30]

TEMPO STAŇKOV - Malá Víska 2:3
                 po třetinách (0:0, 2:1, 0:2)

Střelci gólů: 2x Petr Hoffman
Vyloučení:  Liebl 10 min., Přibyl M., Peteřík 4 min., Hoffman, Blacký 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Němec P., Látal, Nový, Kapitán, Reithar, Falout, Petržík, Kabourek - Liebl, Přibyl M., Peteřík, Blacký

Komentář k zápasu:

Staňkov vstoupil do zápasu velmi odvážně a bělem prvních pěti minut nedovolil soupeři, aby ohrozil jeho branku. Své herní převahy však nedokázal využít, přestože se domácí kanonýr Petr Hoffman ocitl ve dvou samostatných únicích. Hosté se postupně dostávali do hry, ale i oni byli v koncovce bezzubí.
Prostřední třetina přinesla podstatně atraktivnější hokejovou podívanou. Malá Víska podstatně zrychlila hru a snažila tak využít většího počtu hráčů v jejich týmu. Tempaři však s nimi dokázali držet krok, a když Petr Němec ze své obranné třetiny vyslal do úniku Petra Hoffmana, který se na třetí pokus trefil, radoval se Staňkov z úvodní vstřelené branky. Ani Malá Víska se nebála útočit, ale jejich několik samostatných úniků vždy s přehledem vyřešil domácí gólman Jan Brožovský. Ve 29. minutě využili Tempaři přesilovou hru již po třech vteřinách, když po Jiřím Látalem vyhraném buly zakončil opět Petr Hoffman. Hosté minutu nato šťastně snížili, když proklouzl domácímu brankáři nahozený puk pod jeho betonem. V poslední minutě dostala Malá Víska velkou možnost srovnat skóre z trestného střílení, ale jejich útočník nad staňkovským gólmanem Brožovským nevyzrál.
Poslední část hry byla velmi rozkouskovaná, a to především kvůli častému vyloučení hráčů na obou stranách. Hosté ve 36. minutě dostali výhodu početní převahy, kterou ještě Tempaři ubránili, ale v zápětí měli k dispozici novou přesilovou hru, kterou již využili a srovnali skóre. Rozhodující okamžik utkání přišel ve 45. minutě, kdy byl zasažen vysokou holí do obličeje domácí obránce, který byl tak zcela mimo hru, rozhodčí však tento zákrok nechal bez povšimnutí, a soupeř tak využil možnost přečíslení ke vstřelení rozhodující branky. Tato skutečnost samozřejmě přispěla k vypjatosti zbývající části utkání. Staňkov se pak snažil zkorigovat tento nepříznivý stav a vrhnul se do útoku. Hosté se tak s protiútoky častěji dostávali do jeho odkryté obrany, ale neuspěli. Domácí měli ještě v samém závěru možnost dvojité přesilové hry, ale srovnat skóre se jim už nepodařilo, přestože zamkli soupeře v jeho obranné třetině a gól doslova visel ve vzduchu.

 

14)        [28.1.2012 - ZS Stříbro - 18:00]

Buldoci Stříbro - TEMPO STAŇKOV 3:1
                 po třetinách (1:0, 0:0, 2:1)

Střelci gólů: Jiří Látal
Vyloučení:  Přibyl M., Hoffman, Látal 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Kapitán, Reithar, Blacký, Vavrica- Liebl, Němec V.,Přibyl M., Peteřík.

Komentář k zápasu:

Domácí Buldoci zcela opanovali úvod střetnutí a zatlačili hosty do defenzivy. Svoji převahu však nedokázali gólově zužitkovat, což trvalo až do 14. minuty, kdy se po akci bezprostředně po vhazování ujali vedení. Staňkov se postupně vymaňoval z tlaku domácích, ale jeho hra byla kostrbatá. To bylo z části zapříčiněno i kvalitou ledu. Ten byl dosti hrbolatý, protože padající sníh utvořil na ledové ploše krupičky. Hrálo se totiž na venkovním stadionu. Znalost domácího prostředí Buldoci dokonale využívali, zjednodušenou hrou, když moc nekombinovali, ale spíše nahazovali kotouče do útočné třetiny, měli navrch. Tempaři se stále snažili o kombinační hru, ale udržet puk na holi bylo velmi obtížné. Až ve druhé třetině také přizpůsobili hru kvalitě ledové plochy a vytvořili si slibné šance ke skórování, bohužel bez využití.
Úprava ledové plochy proběhla před závěrečnou třetinou a na kvalitě hry obou celku to bylo rázem vidět. Hokej byl hned o kombinacích a z nich pramenili i šance na obou stranách. Stříbro se v polovině třetí třetiny prosadilo při hře čtyři na čtyři a nedlouho poté svůj náskok ještě zvýšilo. Na tuto branku Staňkov obratem odpověděl střelou Jiřího Látala, který překazil myšlenku domácího gólmana na udržení čistého konta. I přes další šance v závěru se již stav zápasu nezměnil.

 

15)                 [5.2.2012 - ZS Domažlice - 17:45]

TEMPO STAŇKOV - Sokol Díly 4:3 (SN)
                 po třetinách (2:0, 1:2, 0:1)

Střelci gólů: Martin Kapitán, Petr Hoffman 2, + sam. nájezd Hoffman 
Vyloučení:  Reithar 25 min, Látal 4 min, Přibyl M., Hoffman, Nový 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Němec P., Látal, Kapitán, Reithar, Nový, Vavrica, Petržík, Falout - Liebl, Němec V.,Přibyl M., Peteřík, Blacký, Kabourek.

Komentář k zápasu:

Staňkov vstoupil do utkání velmi aktivně a hned v druhé minutě zápasu vstřelil branku Martin Kapitán, kterému přihrával Tomáš Nový. Svoji převahu potvrdili domácí v sedmé minutě, když Jiří Látal vyslal do úniku Petra Hoffmana a i ten proměnil svoji šanci.
V úvodu prostřední části se Dílům podařilo snížit po samostném úniku Volfíka a za další dvě minuty už bylo srovnáno. Staňkov ve druhé třetině jakoby nechtěl hrát, a doslova daroval soupeři vyrovnání.
Třetí třetina byla již velmi vyrovnaná. Nejprve domácí šli opět do vedení, když se podruhé prosadil Petr Hoffman po přihrávce Petra Němce, ale chvíli před koncem Díly srovnaly stav zápasu na konečných 3:3. Staňkov měl sice celkově dvakrát více střel, ale nedokázal tuto svoji převahu zužitkovat.
V zápase byly vidět jen občasné náznaky kombinací, jinak po celou dobu utkání dominovala neurovnaná a rozkouskovaná hra, která neměla spád. Utkání se tak protáhlo přes stanovený čas pronájmu ledové plochy a z tohoto důvodu se již také nedostalo na samostatné nájezdy, které mají následovat při vyrovnaném skóre po základní hrací době.
Staňkov v tomto utkání sice začal hrát na kompletní tři pětky, ale v průběhu zápasu vinou zranění přišel o tři hráče. Díly hrály na dvě pětky. Staňkov nedokázal v utkání využít dostatečný počet přesilových her i počáteční herní převahu, proto je pro Staňkov remíza ztrátou. Samostatné nájezdy, které se uskutečnili až před zápasem 10.3.2012 vyhrál Staňkov, když se jako jediný ze všech osmi střelců trefil Petr Hoffman.

 
16)               [12.2.2012 - ZS Domažlice - 10:30]

TEMPO STAŇKOV - Tatran Přimda 7:12
                 po třetinách (4:5, 1:3, 2:4)

Střelci gólů: Kapitán 2, Hoffman, Peteřík, Látal, Blacký, Krejčíř
Vyloučení:  Peteřík 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Němec P., Látal, Kapitán, Krejčíř, Falout, Petržík, Blacký, Kabourek - Liebl, Němec V.,Přibyl M., Peteřík.

Komentář k zápasu:

Toto utkání přineslo neuvěřitelných devatenáct branek. Obě mužstva se snažily o rychlou, kombinační, ale především útočnou hru. Velice sympatický až odvážný byl takový přístup hlavně od domácích Tempařů, kteří se neuzavřeli do obranné ulity, ale zkusili se takto poměřit s herně vyspělejším soupeřem. Přimda se hned v úvodní minutě ujala vedení a poté se skoro nejčastěji vhazovalo na středním bodu pro vhazování, protože se rozpoutaly doslova brankové dostihy. Staňkov sice stále držel se soupeřem krok, to mu však vydrželo asi do poloviny zápasu, kdy mu jakoby zvlhl střelný prach a Tatran si vybudoval rozhodující náskok. Postupně tak převzaly otěže zápasu do svých rukou hosté, kteří těžili zejména ze své přesnější kombinační hry. Utkání se odehrálo ve svižném tempu, ale zároveň velmi korektně, o čemž svědčí i minimum vyloučených hráčů na obou stranách. Je příjemné, že se podařilo skórovat i navrátilci do sestavy Tempařů Jiřimu Krejčířovi, který na konci loňského ročníku, utrpěl vážný úraz.

 

 17)      [19.2.2012 - ZS Domažlice - 18:00]

TEMPO STAŇKOV - HC Tachov 2:6
                 po třetinách (1:0, 0:4, 1:2)

Střelci gólů: Petr Hoffman 2
Vyloučení:  Falout 4 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Němec P., Látal, Kapitán, Krejčíř, Falout, Petržík - Němec V., Blacký, Přibyl M., Kabourek.

Komentář k zápasu:

V zápase, ve kterém se utkaly dva celky z opačných stran tabulky, byl papírovým favoritem tým HC Tachov - současný lídr ligy. Staňkov ovšem nastoupil do utkání s odhodláním a v první třetině se díky své houževnatosti dostal do vedení. Útočník Tempařů Petr Němec přesně našel přihrávnou Petra Hoffmana, který se nemýlil. Zaskočení tachovští hokejisté se sice snažili vytvořit si střelecké pozice, ale domácí jim to svým aktivním přístupem znepříjemňovali. I díky ubráněným oslabením byl stav po první třetině 1:0 pro Tempaře. V druhé třetině staňkovská aktivita mírně opadla, čehož tachovští hned dokázali využít. Během necelých dvou minut hosté otočili stav utkání ve svůj prospěch dvěma góly. Tampaři pak vybojovali trestné střílení - Petr Hoffman ale tentokrát minul. Díky své herní vyspělosti do konce třetiny zvýšil Tachov své vedení na 4:1. Ve třetí třetině se domácí pokusili o návrat do zápasu. První pětka Staňkova úřadovala v útočném pásmu a po pěkné spolupráci všech staňkovských hráčů na ledě se podruhé v zápase trefil Petr Hoffman po přihrávce Pavla Blackého. Staňkov tak snížil na 2:4. Ovšem v zápětí domáci darovali gól hostům po nedorozumění brankáře s domácí obranou. Do konce třetiny zpečetili tachovští svou převahu gólem na konečných 6:2.

 

18)     [25.2.2012 - ZS Klatovy - 16:00]

HC Malá Víska - TEMPO STAŇKOV 7:2
                 po třetinách (2:0, 3:2, 2:0)

Střelci gólů: Hoffman, Látal
Vyloučení:  V. Němec 20 min, Hoffman, Liebl 2 min.
Sestava: Baar - Hoffman, Látal, Krejčíř, Kapitán, Falout, Petržík, Kabourek - Němec V., Blacký, Přibyl M., Liebl.

Komentář k zápasu:

V první třetině se na Klatovském zimním stadionu ujali vedení domácí střelou z dorážky. Následně své vedení zvýšili na 2:0, po hrubce brankáře hostů. Do konce první třetiny byly k vidění šance na obou stranách, ale pozorní brankáři změnu stavu nepřipustili. V prostředním dějství Staňkov snížil na 2:1, když se po přihrávce Látala přesně do levého horního růžku trefil Hoffman. Víska si pak vytvořila mnoho šancí a jen díky tentokráte už pozornému hostujícímu brankáři Baarovi, Staňkov inkasoval pouze dvě branky. Příležitosti ke skórování pak byly k vidění na obou stranách. Staňkovský Látal v samostatném úniku minul, Víska pak jela ve třech na brankáře hostů, ale neskórovala. Následně Tempaři snížili na 4:2, když se po přihrávce Krejčíře prosadil Látal. Druhou třetinu uzavřeli gólem domácí na 5:2. V závěrečné třetině se Staňkovu nedařilo, vytvářel si jen minimum příležitostí ke skórování. Naopak Malá Víska navýšila své vedení o další dva góly a zvítězila 7:2. Staňkov nenavázal na dobrý výkon z minulého utkání a připsal si už třetí porážku v řadě.

 

19)           [3.3.2012 - ZS Domažlice - 18:30]

TEMPO STAŇKOV - Buldoci Stříbro 5:3
                 po třetinách (4:2, 1:1, 0:0)

Střelci gólů: 3x Hoffman, Látal, Reithar
Vyloučení:  Hoffman, Blacký 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Kapitán, Falout, Petržík, Kabourek - Reithar, Blacký, Přibyl M., Peteřík.

Komentář k zápasu:

Oba soupeři začali utkání opatrně, ale Staňkov se přesto ujal vedení zásluhou Jiřího Látala již po minutě hry. Domácím rychle vstřelená branka dodala kuráž a zatlačili Buldoky do obrany. Z mnoha dalších možností k navýšení skóre se ujala na konci čtvrté minuty střela Petra Hoffmana po přihrávce od Ladislava Kabourka. Stříbro se do šancí dostávalo postupně a ve třinácté minutě snížilo střelou pod horní tyčku domácí branky. Nato Tempaři bleskově odpověděli ještě v téže minutě překrásným sólem Pavla Reithara, který si přebral puk u vlastní branky a po projetí celého kluziště bezchybně zakončil. Hosté se snažili opět vstřelit kontaktní gól, což se jim zanedlouho podařilo, když domácí obrana úplně zapomněla na soupeřova hráče před vlastním brankářem. Domácí si ale do přestávky vzali svůj dvoubranková náskok zpět, to se opět střelecky nemýlil domácí kanonýr Petr Hoffman, po spolupráci s Martinem Kapitánem.
Po úpravě ledové plochy zvýšili Buldoci svoji aktivitu, ale jejich akce vždy končily u domácího brankáře. Až ve 33. minutě dokázali se štěstím proměnit únik jejich dvou útočníků na gólmana Staňkova. Avšak i na toto snížení měli domácí Tempaři rychlou odpověď, zásluhou Petra Hoffmana, kterému zadovkou přenechal puk Marek Přibyl, a ten vymetl levý horní růžek branky hostů. Dokonal tak svůj hattrick.
Na začátku třetí třetiny dostali Buldoci vynikající šanci na snížení v podobě trestného střílení. Proměnit jej se jim však nepodařilo a Staňkov si svůj náskok pohlídal až do konce utkání. Získal tak již druhý cenný skalp úřadujícího mistra v sezoně.

 

20)      [10.3.2012 - ZS Domažlice - 14:30]

Sokol Díly - TEMPO STAŇKOV 1:5
                 po třetinách (0:2, 1:0, 0:3)

Střelci gólů: 3x Reithar, Kapitán, Přibyl M.
Vyloučení:  Falout, Nový, Peteřík, Přibyl M., Hoffman 2 min. (+ 2min za př.m.h.n.l)
Sestava: Baar (Brožovský) - Hoffman, Látal, Falout, Petržík, Kapitán, Reithar, Nový, Kabourek - Němec V., Blacký, Přibyl M., Peteřík.

Komentář k zápasu:

V závěrečném utkání této sezony se již počtvrté utkali domácí Tempaři se Sokolem Díly. Ještě před samotným zápasem proběhly samostatné nájezdy. Ty rozhodovaly o jednom bodu z předchozího duelu těchto soupeřů, které skončilo remízou, a na rozhodující nájezdy již nezbyl časový prostor v pronájmu ledové plochy. V první sérii tří nájezdů nebyl úspěšný žádný střelec, staňkovský Hoffman trefil jen tyč. Ve čtvrté sérii nájezdů se dokázal prosadit jen podruhé jedoucí staňkovský Petr Hoffman a zároveň skvěle chytající gólman Staňkova Jaroslav Baar, kteří tak rozhodli o připsání jednoho bodu na účet Staňkova. To znamenalo, že si již před samotným zápasem Tempaři zajistili konečné páté místo a soupeř z Dílů je již nemohl dostihnout.
Začátek utkání nabídl otevřenou hru z obou stran. Staňkov se ujal vedení v třetí minutě zásluhou Pavla Reithara, který se projel celým hřištěm a poslal Staňkov do vedení. Další šance obou soupeřů zlikvidovali pozorní gólmani.
Po odehraných osmi minutách hosté odskočili na dvoubrankové vedení. Martin Kapitán svojí střelou švihem vymetl levý horní růžek dílské branky po přihrávce Pavla Reithara. Ve druhé třetině domácí zvýšili agresivitu v soubojích a dokázali vstřelit kontaktní branku, když se prosadil nekrytý dílský útočník před hostujícím brankářem. Druhá třetina tedy skončila 2:1 pro Staňkov. Ve třetí třetině dlouhou dobu nedovolili oba brankáři změnu skóre. Hrálo se tvrdě, což odneslo zraněním několik hráčů na obou stranách. Až v posledních sedmi minutách nasázel Staňkov Dílům postupně tři góly. Nejprve se po přihrávce Petržíka trefil podruhé Pavel Reithar. Za další tři minuty se poprvé v sezóně gólově prosadil Marek Přibyl, asistoval Jiří Látal. A za další tři minuty dokonal staňkovský Pavel Reithar svůj hattrick po přihrávce Martina Kapitána. Určili tím konečné skóre na 5:1 pro Tempaře. Staňkov tedy vyhrál nad Sokolem Díly i čtvrtý letošní duel a obsadil v konečném účtování pátou příčku. Děkujeme všem svým fanouškům za podporu v celé sezoně.

 
 

 

Portrét


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 13
Celkem: 1544307
Měsíc: 17634
Den: 804